Opbevaring af vin og alternative metoder

Vi går meget op i, at opbevare vores vin korrekt og der er flere faktorer at overveje, når man skal give sin vin de bedste betingelser for at bevare dens smag, aroma og kvalitet. Derfor ligger alle vores vine på et koldlager under de rette forhold, inden de bliver sendt ud til kunden.

Her er nogle forslag til at opbevare din vin:

Vinkøleskab 
Vinkøleskab er en dedikeret opbevaringsløsning til vin, hvor du kan opbevare flasker i en temperaturkontrolleret atmosfære. Det giver dig mulighed for, at indstille den ideelle temperatur, normalt mellem 12-14°C, afhængigt af vintypen. Det kan også have indbygget fugtighedsregulering for, at opretholde den rette fugtighed mellem 50-70%, hvilket er vigtigt for at forhindre udtørring af korkpropper og beskytte vinen mod luftens påvirkning. Vinkøleskabe fås i forskellige størrelser og kapaciteter og kan være et ideelt valg for langtidsopbevaring af vin.

Kælder eller vinkælder
En traditionel kælder eller vinkælder kan være en fremragende metode til at opbevare vin, især hvis den er indrettet med den rette temperatur og fugtighed. En kælder kan give et naturligt stabilt klima, der er velegnet til vinopbevaring. Temperaturen i en kælder kan variere afhængigt af placeringen, men det er normalt køligere og mere konstant end de fleste andre rum i et hjem. Det er dog vigtigt at overveje fugtighedsniveauer og foretage eventuelle nødvendige justeringer for at opretholde den optimale opbevaringstilstand.

Skab eller skuffe
Hvis du ikke har plads eller råd til et vinkøleskab eller ikke har en kælder, kan du opbevare vin i et mørkt skab (fx. i bunden af dit klædeskab) eller en skuffe, hvor temperaturen er relativt stabil og ikke udsat for store temperaturudsving. Vælg et køligt og mørkt sted, hvor temperaturen er konstant og ikke udsættes for direkte sollys eller varmekilder som ovne eller radiatorer.