Vi elsker Kabinett!

Kabinett er en type tysk hvidvin, der er kendt og elsket verden over for sin lette og forfriskende smag. Denne type vin er en favorit blandt mange vinelskere på grund af dens høje kvalitet og alsidighed.

Syren er vigtig
En af grundene til, at Kabinett er så populær, er dens lette karakter og fine syreindhold, samt en smule sødme man altid vil opleve. Syren ser vi som værende meget vigtigt for Kabinett-vinene. Dette gør den perfekt at drikke til lette måltider med fisk, skaldyr og salater. Vinens smagsnuancer varierer afhængigt af druesorten og kan indeholde nuancer af grønne æbler, pærer og ferskner.

Lidt for enhver smag
En anden grund til, at vi elsker at drikke Kabinett, er dens alsidighed. Denne type vin kan være tør eller halvtør og spænder fra let og frisk til mere fyldig og aromatisk. Det betyder, at der er en Kabinett, der passer til enhver smag og lejlighed.
Kabinett produceres en del steder i Tyskland, men vi har forelsket os i vinene fra Mosel Ruwer Saar og Pfalz regionerne i Tyskland, hvor klimaet og jorden er perfekt til at dyrke druer af høj kvalitet. Vinstokkene vokser på stejle skråninger langs floderne og modtager en optimal mængde sollys og dræning.

Gem eller drik
Kabinett er også kendt for sin evne til at ældes. Mens mange vine er bedst at drikke umiddelbart efter frigivelse, kan Kabinett modne i mange år og udvikle en mere kompleks smag og aroma. Dette gør det til en perfekt vin at lagre i din samling eller give som en særlig gave til en vinelsker.

Endelig er Kabinett også kendt for at være en overkommelig vin. Selvom der er nogle eksklusive vine på markedet, er der stadig masser af kvalitetsvine til en overkommelig pris. Dette gør det muligt for enhver at nyde en god flaske Kabinett uden at bryde banken.
Alt i alt er Kabinett en vin, som vi elsker at drikke på grund af dens lette karakter, alsidighed, evne til at ældes og overkommelige pris. Hvis du ikke har smagt en Kabinett endnu, er det bestemt værd at prøve.

Find alle vores riesling Kabinettvine